Een man die wil genieten van volledige fitheid en gezondheid tot op hoge leeftijd moet zorgen voor vele aspecten van het, niet alleen over libido of erectiestoornissen, maar ook over het handhaven van het juiste gewicht en de juiste groei en onderhoud van spierweefsel. Voor de laatste zijn regelmatige, zelfs intensieve oefeningen niet voldoende en het zal nodig zijn om de processen die leiden tot de verbranding van vetweefsel te intensiveren. Voor dit doel kunnen verschillende soorten preparaten, meestal gebaseerd op synthetische syntaxis, worden gebruikt, of volgen de natuur en gebruiken synefrine, een effectieve thermogenen afgeleid van bittere sinaasappelvruchten.

Synefrine – wat is het eigenlijk?

Deze stof behoort tot de organische verbindingen, in dit geval de alkaloïden, en de bron zijn de bittere sinaasappelen. Het effect is vergelijkbaar met dat van efedrine en beïnvloedt het sympathische deel van ons zenuwstelsel. Synefrine behoort tot de groep van de zogenaamde thermogenen, die de vetverbranding aanzienlijk versnellen, waardoor het zo populair is bij liefhebbers van krachtsporten. In tegenstelling tot efedrine zijn er geen drastische bijwerkingen, maar alleen als de aanbevolen doses in acht worden genomen en alleen dan vormt het geen gezondheidsrisico. Het is geen zeer verslavende stof, het heeft een gunstig effect op de stofwisseling en helpt om in korte tijd extra kilo’s kwijt te raken, en dit is te wijten aan het effect op de receptoren die verantwoordelijk zijn voor de intensivering van lipolyse en thermogenese processen. Synefrine werd al in de vorige eeuw op grote schaal gebruikt, voornamelijk als bestanddeel van geneesmiddelen voor allergieën, astma, koude of hypertensie, en werd vervangen door gevaarlijke efedrine.

Synefrine – werking

Synefrine heeft vele positieve punten van zijn kunstmatige equivalent behouden, maar is vrij van zijn belangrijkste gebreken. Het effect op ons lichaam kan worden vergeleken met het drinken van sterke koffie en het voorzien van een grote dosis cafeïne. We voelen geen gewelddadige stimulatie, maar de energie wordt geleidelijk aan geleverd, waardoor de algehele conditie en prestaties verbeteren.

De invloed ervan op de vetverbranding wordt het meest gewaardeerd, waardoor het een belangrijk onderdeel is geworden van vele preparaten die het mogelijk maken. Schachten van vet, verzameld in verschillende delen van het lichaam, is een nachtmerrie voor iedereen die begint om gewicht te verliezen, en synefrine verbetert het proces van lipolyse, reacties die leiden tot een snellere afbraak van vetcellen en een aanzienlijke vermindering van hun grootte. Het werkt ook in op de bovengenoemde thermogenese, de veilige stijging van de lichaamstemperatuur, het verhogen van de energie-uitgaven en het wegwerken van reeds opgebouwde vetreserves. Een ander even gunstig effect van synefrine is de remming van overmatige, moeilijk te controleren eetlust, wat meestal resulteert in ongecontroleerd eten en dus in een enorme toename van het gewicht. Het lichaam wordt ook gereinigd van gifstoffen, wat onmiddellijk een positief effect heeft op de gezondheid en uiteindelijk een slank, gespierd silhouet zal hebben. Natuurlijk kunnen we dergelijke resultaten alleen bereiken als we er ook aan denken om het juiste dieet te kiezen, vol vitaminen en dagelijkse portie lichaamsbeweging.

Synefrine – dosering en mogelijke bijwerkingen

Een dergelijk gunstig afslankend effect van synephrine kan alleen worden verwacht als de toegestane dagelijkse dosis van maximaal 27 mg strikt wordt aangehouden. Een dagelijkse inname van 2 tot 10 mg wordt als volledig veilig beschouwd en daar moeten we ons aan houden als we mogelijke neveneffecten zoals willen vermijden:

  • een plotselinge verhoging van de bloeddruk;
  • Hartaritmie;
  • risico op een hartaanval en beroerte;
  • gewelddadige stemmingswisselingen;
  • hoofdpijn.

Om deze redenen wordt synefrine niet aanbevolen voor mensen die lijden aan hart- en vaatziekten, noch mag het worden gebruikt door zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en ouderen. Specialisten raden het ook niet aan om het te combineren met andere stoffen of bepaalde medicijnen, en heeft onder meer een wisselwerking met andere stoffen:

  • kalmeringsmiddelen en antidepressiva;
  • geneesmiddelen voor hart- en vaatziekten en hypertensie;
  • Cafeïne, drink daarom geen grote hoeveelheden koffie of dranken in de winkel bij gebruik van synefrine;
  • Als u thyroxine gebruikt om uw schildklier te behandelen, kan een eenmalige dosis thyroxine in combinatie met synefrine leiden tot ernstige hartritmestoornissen.

Synefrine – adviezen en aanbevolen supplementen

De meningen die op het web over deze stof te vinden zijn, zijn niet eenduidig, wat meestal te wijten is aan een onjuiste vergelijking met efedrine. Laten we duidelijk zijn dat efedrine een stof is die ons zodanig schaadt dat we het absoluut moeten vermijden. Het gebruik van synefrine op de aanbevolen manier zal veel van de bovengenoemde voordelen bereiken en de beste resultaten kunnen worden bereikt door het nemen van een van de voedingssupplementen waarin het de belangrijkste werkzame stof is.

Dit wordt bevestigd door de mening van mensen die bijvoorbeeld Fast Burn Extreme, een preparaat dat gewichtsverlies ondersteunt en de vetverbranding versnelt. Het bevat ook vele andere waardevolle stoffen, forskolin, zoals Indiase brandnetel, extracten van cambogia garcinia en groene thee, evenals een veilige dosis cafeïne, die snel vetophopingen aankan. Fast Burn Extreme is de beste keuze, niet alleen voor gymnastiekliefhebbers, maar voor elke man die eindelijk van zijn buikbanden af wil en wil genieten van de gespierde six-pack.