Iedereen die worstelt met het probleem van overmatige haaruitval weet dat de strijd tegen dit fenomeen uiterst moeilijk is. Het vereist meestal het gelijktijdige gebruik van meerdere middelen, met name farmacologische middelen met bewezen en bevestigde effecten. Het beste is natuurlijk Profolan, waarvan het werkzame bestanddeel het hormoon dat verantwoordelijk is voor de samentrekking van de haarfollikel effectief blokkeert en daardoor versnelde alopecia remt. Het is echter de moeite waard om het te ondersteunen met zorgvuldig geselecteerde cosmetica, en ik heb besloten om v%v, in de vorm van shampoo en tonic, te gebruiken om beschadigde haarzakjes weer op te bouwen.

Aanbevolen door cosmetologen en apothekers.

Maar voordat ik besloot om deze specifieke kenmerken te gebruiken, heb ik zoals altijd besloten om de meningen erover te controleren bij de mensen die ze al gebruikt hebben. Ik werd hierbij geholpen door tal van internetfora en tot mijn verbazing spraken heel wat gebruikers positief over hen. Aangemoedigd kocht ik een shampoo in een praktische 200 ml fles, verkrijgbaar in de meeste apotheken tegen een licht exorbitante prijs van ongeveer 8 €. In zijn zogenaamd unieke samenstelling bevat het een stof genaamd Triaminodil, klinisch getest, met eigenschappen die de goede werking van de haarbol positief beïnvloeden. Het vermindert overmatige talgafscheiding, wat haaruitval aanzienlijk vermindert en de groei van nieuw haar aanzienlijk stimuleert. Het anti-vermoeidheidseffect wordt ondersteund door zinkpyrithion, dat antirookeigenschappen heeft. Regelmatig shampoo gebruiken, een paar weken later, merkte ik dat mijn haar wat dikker werd, en na het wassen alsof het langer vers bleef. Het kan gebruikt worden voor dagelijkse verzorging, hoewel je moet wennen aan een uitzonderlijk specifieke medische geur. Het heeft een neutrale pH-waarde, veroorzaakt geen irritatie en het haar wordt ook iets gevoeliger voor styling.

Een tonicum om in de hoofdhuid te wrijven.

Omdat de shampoo relatief effectief bleek te zijn, was er niets dat je ervan weerhield om ook tonicum te gebruiken. Het wordt ook aanbevolen in staten van overmatige haaruitval, hoewel de effectiviteit van geneesmiddelen zoals Profolan zeer ver weg is. De werking van tonic Novoxidyl was gebaseerd op het synergetische effect van maar liefst 3 actieve factoren in verschillende delen van de haarfollikel. Net als de shampoo bevat het Triaminodil, maar daarnaast bevat het ook Eskuline en laurinezuur. Eskuline is een plantaardige stof die de bloedtoevoer naar de huid verhoogt en de bollen voedt, en dit type zuur vermindert de reeds genoemde talgproductie. De tonic is ook verkrijgbaar in de apotheek, maar tegen een weinig aantrekkelijke prijs van ongeveer 10 € voor een relatief kleine verpakking met een capaciteit van slechts 75 ml.

Ik gebruikte het een maand lang en wreef het elke dag in mijn hoofdhuid. Het heeft een vrij intense, kruidige geur en een lichte textuur vergemakkelijkt een gelijkmatige verdeling. De vorm van de fles maakt het ook mogelijk om een nauwkeurig afgemeten hoeveelheid tonicum op de kop te gieten. Met behulp van de shampoo geloofde ik niet al te veel in de effectiviteit ervan, maar ik besloot de verpakking tot het einde toe te gebruiken. Haaruitval nam af, zij het lichtelijk, met een paar procent, en ik had het beste resultaat door er een uur voor het wassen van mijn hoofd in te wrijven. Samenvattend kan ik zeggen dat Profolan voor mij nog steeds de nummer één blijft in mijn strijd tegen de toenemende krommingen, en Novoxidyl kan het alleen maar aanvullen als een typisch verzorgingsproduct voor dagelijks gebruik.